Deelnemers 2023

R. Kempen en Zoon

R. Kempen en Zoon leggen graag de techniek van hun tuin- en parkmachines uit op Tech to the Future.

Mechielsen Oldehove

Dankzij jarenlange expertise en het op de voet volgen van de ontwikkelingen in de markt, vervullen wij een voortrekkersrol op het gebied van vernieuwing en mag u altij kwaliteit van ons verwachten. De specifieke werkzaamheden ten behoeve van de agrarische sector omvatten het traditionele loonwerk

IW

Omdat opleiden werkt! IW is dé opleider in de elektro- en installatietechniek. Wij hebben de focus op het opleiden van jongeren, het bijscholen van werknemers van bedrijven en voor carriére-switcher bieden wij opleidingsmogelijkheden zonder achtergrond in de techniek. Wij bieden opleidingen en cursussen op het gebied van elektro- installatietechniek en werken vanuit maatwerk Wij geloven dat de techniek het heden en de toekomst is. Het is niet direct zichtbaar, maar techniek is overal en dit zal in de toekomst meer worden. De energietransitie en voortdurende innovatieve ontwikkelingen zorgen ervoor dat iedereen afhankelijk is van technisch vakmanschap en technische bedrijven. Wij zijn IW Nederland en wij zorgen dat Nederland klaar is voor de techniek van morgen.

Werc Collective

WERC, een interdisciplinair kunstcollectief, introduceert AR Graffiti, een innovatieve combinatie van graffiti-kunst en Augmented Reality (AR). Met behulp van speciale elektrisch geleidende verf en ontworpen videoprojecties kunnen bezoekers interactief de graffiti-elementen op een muur aanraken en het beeld veranderen. Hiermee creëert WERC een dynamisch en boeiend kunstwerk, waarbij bezoekers hun eigen keuzes en combinaties kunnen maken. Welk kunstwerk maak jij?

Responsible Young Drivers

De 3D-Afleiding Bike laat jongeren op een toffe en interactieve manier ervaren wat de gevolgen zijn van afleiding op de fiets. Hoe werkt het? De deelnemer krijgt een virtual reality bril op en stapt vervolgens een virtuele wereld binnen. In deze virtuele werkelijkheid worden verschillende scenario’s afgespeeld. De deelnemer ervaart levensecht wat het effect is van afleiding op de fiets door smartphonegebruik en het luisteren van muziek. De uitkomst laat zich raden… Terwijl één deelnemer de simulatie beleeft kunnen anderen meekijken via een scherm. Na de simulatie voert het campagneteam een bewustwordingsgesprek met alle deelnemers. Daarbij krijgen ze tips over hoe ze afleiding op de fiets kunnen voorkomen.”

ROC Menso Alting

Als student van ROC Menso Alting ben je voorbereid op de zorg van de toekomst. Daarin heeft technologie een steeds grotere ondersteunende rol. Zo kunnen ouderen met technische ondersteuning langer thuis blijven wonen en is er steeds meer techniek in de ziekenhuizen. We hebben ook aandacht voor de ethische vraagstukken die bij techniek horen. Door samen te werken met partijen als Techlab Sterk Techniek Onderwijs, en Healt Hub Roden kun je ook echt experimenteren met nieuwe technieken en ervaren hoe ze werken. Ervaar onze tillift, bekijk een menselijk hart met onze VR bril of kies een ander VR experience. Programeer ons Robot maatje of reanimeer Annie met een AED.

Roelofs Groep

Hoe gaat het werken aan de openbare ruimte? Van tekening tot stratenmaken: in de stand van Roelofs ontdek je het tekenprogramma AutoCAD, leer je hoe je een tekening moet lezen en ontwikkel je je skills als stratenmaker. Dit doe je door de straatstenen in verschillende patronen te leggen.

Koninklijke Damstra Installatiegroep

Onze focus ligt niet alleen op kwaliteit maar ook op innovatie, energiebesparing, en zekerheid. Damstra streeft ernaar klanten minder afhankelijk te maken van traditionele energiebronnen door gebruik te maken van groene energie, zoals het opslaan van overtollige energie in accu's en het gebruik van waterstofketels. Hiermee evolueert Damstra van louter installateur naar adviseur van de installatie van de toekomst. Bij onze stand kun je een waterstofproef doen. Door middel van waterstof kun je zien hoe energie wordt opgewekt wat een molentje laat draaien.

Waterschap Noorderzijlvest

Wil jij later werken met water? Kom langs bij onze stand en hoor meer over beroepen die te maken hebben met dijken en het beschermen van ons land tegen water. Het waterschap zorgt verder voor het afvoeren van water na veel regen en het schoon maken van afvalwater. En hoe blijft er ook in droge tijden genoeg water voor inwoners en de landbouw? Met een technische opleiding kun jij mee werken aan water. Wil je alvast ervaren hoe het is om voor een waterschap te werken? Doe mee met het spel aan onze watertafel. Er is – help! – een overstroming in de stad. Hoe krijgen we de straten weer droog? Gebruik je creativiteit en leer hoe de stad beter kan omgaan met water en klimaat.

Metaalbouw TSV

Dak- en gevelbekleding met passie en beleving dat kenmerkt de mentaliteit van ons bedrijf. Tijdens Tech to the Future kun je bij ons in gesprek met vakmensen, materialen en producten bekijken waar wij veel mee werken. Daarnaast hebben wij een montagewand mee, zodat jij kunt ervaren hoe het is om een gevel te bekleden!

Equans

Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie. Equans levert een breed scala aan technische diensten, met name op het gebied van de energietransitie, aan vrijwel alle bestaande marktsegmenten. Equans richt zich - met extra veel aandacht - op de volgende marktsegmenten: Healthcare Food, Beverage & Agro Duurzame Energie & Netten Commercial Real Estate Chemie. Middels inductieverwarming kun je op dit event een lager monteren op een as en na het afkoelen weer demonteren met een poelietrekker.

Avitec

In onze stand proberen we bezoekers te enthousiasmeren voor het werken in de sectoren bouw, infra en groen. Oefen je behendigheid op ons elektrische minikraantje of kijk of je talent hebt voor het timmer vak en sla de spijker op z'n kop bij het spijkerslaan. Daarnaast hebben we een leuke winactie!

Truck Academie

Heb je affiniteit met de techniek in de transport wereld. Kom dan langs bij de Truck Academy stand. Hier laten we jou kennis maken met de technische wereld van het transport. Door de samenwerking tussen de opleider en de truckdealers zijn de mogelijkheden enorm. Door de enorm snelle ontwikkeling kun je groeien en jezelf ontwikkelen tot een EXPERT in de vak. Wij zijn opzoek naar jou.

Terra MBO

Op onze stand kun je kennismaken met de wereld van techniek in de brede groene sector. Want wist jij dat er in de agro én groene sector heel veel gewerkt wordt met techniek? Er is ook ongelooflijk veel innovatie in deze sectoren. Zonder techniek geen groen en voedsel! Maar we verrassen je in onze stand ook met de techniek in de wereld van de groenstylist. Het gaat dus niet alleen om ‘grote machines’, maar ook technologische ontwikkelingen die wat kleiner lijken maar een wereld van verschil maken! In onze stand is van alles te zien, bijvoorbeeld een maishakselaar en een trekker met voorlader. En weet jij eigenlijk hoe een koeienselectiehek werkt? Ook die staat in onze stand. Maar je mag natuurlijk ook zelf aan de slag. Bijvoorbeeld met onze graafsimulator! Daarnaast kun je meedoen aan de Workschop Groenstylist of een behendigheidsparcours met een Zero-Turn maaier!! De ontwikkeling van techniek in het groen staat nooit stil. Jij kan met je talenten bijdragen aan het ontwikkelen van die nieuwe technieken. Bij Terra leer jij hier alles over. Kom langs in onze stand!

Techlabs

We hebben vier Techlabs in Groningen. Deze maken deel uit van Sterk Techniek Onderwijs Regio Groningen stad. Elk Techlab heeft zijn eigen specialisatie en logo, kun jij herkennen wat elk Techlab doet?

Stichting SCN

Ga op avontuur in het grootste en gaafste jeugdcentrum van Nederland. Bij SCN leer je alles over computers, elektronica, motoren, muziek en creativiteit. In een gezellige omgeving en onder vakkundige begeleiding heb je alle ruimte en vrijheid om vrienden te maken en om gave nieuwe dingen te leren. Iedereen is welkom en wordt met open armen ontvangen! Heb jij wel eens muziek gemaakt van groente? Of zelf je electronische muziek gemaakt? Je kunt ook van afval een voertuig maken. Zien we jou snel?

Spinder Kabeltechniek

Spinder Kabeltechniek BV is een aannemingsbedrijf gespecialiseerd in de engineering, aanleg en montage van ondergronde kabelinfra. We onderscheiden hierin kabelwerkzaamheden t.b.v. elektriciteitsnetten en openbare verlichting (energie), en t.b.v. besturing, data en telecomkabels (telecom). Voor beide specialismen geldt dat we buiten de aanleg van kabels ook de engineering, montage, revisie en projectmanagement verzorgen.

Scheepswerf Ferus Smit

Ferus Smit heeft zich gespecialiseerd in de bouw van commerciële vrachtschepen en onderscheidt zich door het 100% zelfstandig bouwen en ontwerpen van haar complete producten. De werf heeft vestigingen in Westerbroek (Groningen) en Leer (Duitsland) waar 5 tot 8 zeeschepen per jaar worden gebouwd, variërend in grootte tussen 2500 en 30.000 Tdwt. Door continu te verbeteren in ontwerp en in productieprocessen heeft Ferus Smit een toonaangevende positie verworven in de scheepsnieuwbouw. Binnen deze strategie is vakmanschap van essentieel belang. Kom bij ons ontdekken wat scheepsbouw inhoudt en ervaar zelf om een stukje laswerk te doen!

RWE Eemshaven

Al ruim 100 jaar maken wij elektriciteit in de Benelux en dit doen we op een steeds duurzamere manier. Het gebruik van fossiele energiebronnen zoals gas en kolen bouwen we verder af. En we investeren fors in duurzame energiebronnen zoals wind en zon. RWE is de drijvende kracht achter de energietransitie en investeert wereldwijd meer dan 50 miljard in het verder verduurzamen van onze energieproductie. Bovendien onderzoeken we innovatieve oplossingen zoals het gebruik van batterijen en waterstof. Wat is de energietransitie precies? Neem bij ons een kijkje in de toekomst van elektriciteit. Loop door een elektriciteitscentrale met een VR-bril, zie onze gave toekomstplannen in beeld met leuke promofilmpjes en bekijk allerlei complexe onderdelen uit een elektriciteitscentrale.

Meer dan meubels

Meer dan Meubels geeft u graag persoonlijk advies bij iedere klus. Of het nu gaat om een compleet interieur of een accessoire voor in de woonkamer. Bij onze stand kunnen kinderen met hout aan de slag om een bakje of een flipshoot te maken. We werken met multiplex. Doe je mee?

LMB Veldman (Landbouw Mechanisatie Bedrijf)

Weet jij wat voor soort olieën er in een traktor zitten? En heb jij wel eens een minikraan bediend? Ga de uitdaging aan en kom bij ons langs!

Goflex Young Professionals

Goflex is een opleidingsbedrijf in de techniek. In samenwerking met het ROC en onze opdrachtgevers leiden we jongeren op voor een toekomstige carrière in een technische richting. Opleiden doen we op MBO/MBO+ niveau volgens de beroeps begeleidende leerweg. Leren en werken tegelijk dus.

WijTechniek, Techniek Nederland

WijTechniek is het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. Ze motiveren alle vakmensen in de technische branche om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Van engineer tot monteur, van werkvoorbereider tot uitvoerder, van leerling tot ondernemer en directeur. Ze hebben een samenwerkingsverband met verschillende vakbonden en werkgeversorganisatie. In opdracht van en samen met deze partners werken zij aan jouw ontwikkeling.

Welzorg Nederland BV

Welzorg is een leverancier voor hulpmiddelen. Kom jij ontdekken wat techniek allemaal voor de zorg betekent? Bekijk de hulpmiddelen en ervaar dat ook de zorg niet zonder techniek kan.

Wagenborg Nedlift BV

Wagenborg Nedlift BV is specialist in horizontaal, verticaal in zwaar transport. Bij Tech To The Future leren ze jou een torenkraan bedienen met VR simulatie zodat jij kan beleven hoe cool dat is om te doen.

SSPB Praktijkcentrum Bouw

SSPB is een opleidingsbedrijf dat gespecialiseerd is in het opleiden tot timmerman en/of metselaar. Hierbij bieden ze deelnemers een leer- en werkgarantie tijdens de opleiding. In de stand bieden ze verschillende bouwactiviteiten aan.

STL sectorinstituut transport en logistiek

Ben jij gek op auto’s? Kom dan zeker even langs bij STL. Wij staan deze dagen samen met Koopman Autotransport op de beurs. Je mag samen met de chauffeur ervaren hoe het is om een vrachtwagen te beladen met een van de duurste ladingen.

Schildersvakopleiding Assen

Schildersvakopleiding Assen is het opleidingsbedrijf van en voor de bedrijfstak Schilderen en Onderhoud in de regio Groningen en Drenthe. Maak in de stand jouw eigen decoratieve schildertechniek of spuitwerkstuk, waarbij je ook oefent met afplaktechnieken. En het leukste... je kunt het werkstuk na droging meenemen naar huis!

Re-ON LAS Lastechniek Groningen

Leer lassen en snijden bij de stand van Re-ON LAS. Ze zijn al sinds 1973 specialist in lastechniek, dus kunnen jou als geen ander laten zien hoe dit moet.

Reym BV

REYM B.V. is gespecialiseerd in industriële reiniging, transport en afvalmanagement. Wij maken hiervoor gebruik van de modernste reinigingstechnieken. Tijdens de Tech to the Future beurs kun je kennismaken met chemisch technisch reinigen aan de hand van een proefje en we laten jou zien hoe robotisering een steeds grotere rol krijgt binnen de industriële reiniging. Kom kijken en ervaren!

OBM Noord

OBM Noord is gespecialiseerd in het opleiden van technisch vakpersoneel. Ze verzorgen plekken waar jij kan werken naast je studie. De moeite waard dus om alvast een kijkje te nemen. Daarnaast bieden ze een toffe activiteit aan, want... meten is weten!

Noorderpoort

Ontdek verschillende technische opleidingen tijdens Tech to the Future bij Noorderpoort! Ervaar de razendsnelle ontwikkelingen in de IT-sector en leer nieuwe skills bij het Medialab. Doe je eerste proefje bij Laboratoriumtechniek als je onderzoekend en nieuwsgierig bent. Virtueel lassen en andere activiteiten wachten op je bij de opleiding Technicus Engineering. Voor liefhebbers van autotechniek is er de mogelijkheid om autoschade te herstellen en motorblokonderdelen te herkennen. Blijf niet stilzitten, maar ontwikkel jezelf met praktijkervaring bij Noorderpoort!

Makita Nederland

Makita is de marktleider op het gebied van accu producten. Ze streven naar een wereld zonder snoeren en brandstof. Leer alles over gereedschap in de stand van Makita!

JC Electronics

Heuvelman Ibis

Heuvelman Ibis is gespecialiseerd in baggeren, kust- en oeverwerken, waterbouwkundige constructies en staalbouw.

Delftechniek

Bij technische groothandel Delftechniek, vind je alles op het gebied van tools, safety en supplies voor de industrie, bouw, scheepvaart, installatietechniek & landbouw. Delftechniek laat jou de nieuwste innovaties zien op het gebied van lastechniek en gezondheid.

Alfacollege - Human Technology

Het Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Om de opleidingen goed aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt, werkt het Alfacollege veel samen met bedrijven. Zij weten vanuit de praktijk hoe het er vandaag aan toe gaat én wat zij zoeken in de medewerker van morgen. Jij dus!

Alfacollege - Bouw, SMG, Elektro en installatie

Ga aan het werk met verschillende gereedschappen in de bouw. Ontdek nieuwe technieken als het gaat om dakpannen of deuren. Het Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Om de opleidingen goed aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt, werkt het Alfacollege veel samen met bedrijven. Zij weten vanuit de praktijk hoe het er vandaag aan toe gaat �n wat zij zoeken in de medewerker van morgen. Jij dus!

Alfacollege - Makerlab

Ga zelf aan de slag met het ontwerpen en maken van je eigen werkstuk of model. Het Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Om de opleidingen goed aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt, werkt het Alfacollege veel samen met bedrijven. Zij weten vanuit de praktijk hoe het er vandaag aan toe gaat én wat zij zoeken in de medewerker van morgen. Jij dus!

Alfacollege - Engineering- Engineering I&E

Lijkt het je leuk om met een robot te werken? Of wil je meer weten over waterstof? Kom dan op het plein met de technieken van de toekomst. Het Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Om de opleidingen goed aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt, werkt het Alfacollege veel samen met bedrijven. Zij weten vanuit de praktijk hoe het er vandaag aan toe gaat én wat zij zoeken in de medewerker van morgen. Jij dus!

Alfacollege - Bouwkunde en Infra

Het Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Om de opleidingen goed aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt, werkt het Alfacollege veel samen met bedrijven. Zij weten vanuit de praktijk hoe het er vandaag aan toe gaat én wat zij zoeken in de medewerker van morgen. Jij dus!